Viktigt använda underlagstak

Ska du lägga tak, då är det bra att först ha ett underlagstak. Du kan skaffa underlagstak via Tecca. Underlagstaket, det ska hålla minst lika länge som själva takbeläggningen. Därför är det viktigt att du väljer ett i ett bra material. Idag finns det nämligen flera olika typer att välja mellan. Ett bra underlagstak du kan välja, är det som Tecca har. Det är:

  • Diffusionstätt
  • P-märkt
  • Åldringsbeständigt
  • Har genomtrampningsskyddad väv

Underlagstaket läggs för att det ser till så att allt håller sig torrt. Din takkonstruktion och ditt vindsutrymme kan annars drabbas av fukt. Regn och smältvatten kan inte ta sig förbi detta underlagstak. Den förhindrar många olika typer av fuktproblem. Den tar bland annat hand om kondensvatten samt att den även stoppar snö och vatten.

Tänk på hållbarheten på underlagstaket

När du ska välja ett underlagstak, så är det viktigt att du ser till att tänka på hållbarheten. Det finns som sagt flera olika typer att välja på samt olika sorters lösningar att ta till. Oftast så delas de upp i tre grupper. Det är hårda, halvhårda och mjuka underlagstak. Du bör välja detta underlag efter vad det är för slags yttertak du ska lägga. Om du planerar att lägga ett tak med takpannor av betong eller lera, då är det bra att ha ett underlagstak som håller lika länge. Det är då bra att välja ett hårt underlagstak.

Om du vill hitta bra material för din takläggning så kan du göra det hos Tecca. De har inte bara underlagstak utan en hel del annat med.